tisdag, 21 mars 2017 13:41

Metroid Prime fyller 14 år

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag vill vi på Nintendowebben gratulera spelet Metroid Prime till Nintendo GameCube som fyller 14 år.

Metroid Prime
Idag är det exakt 14 år sedan Metroid Prime släpptes i Sverige.

Metroid Prime är ett datorspel till Nintendo Gamecube utvecklat av Retro Studios och Nintendo. Det är det första 3D-spelet i Metroid-serien, och det utspelar sig mellan Metroid och Metroid II: Return of Samus.

Precis som de tidigare spelen är det ett actionäventyr som fokuserar mycket på utforskande. Större delen av spelet syns i ett förstapersonsperspektiv, som byts ut mot ett tredjepersonsperspektiv när spelaren använder Morph Ball. Det finns flera saker som är lika de tidigare spelen som till exempel Power Beam, Missile Launcher och Varia Suit, men det finns även många nya saker som inte finns i de tidigare, till exempel de olika visiren såsom Combat Visor, Scan Visor och Thermal Visor. X-Ray Visor från Super Metroid gör också en comeback, dock i något annorlunda utförande.

Som en bonus om man äger spelet Metroid Fusion till Game Boy Advance och en Nintendo GameCube Game Boy Advance Cable så kan man koppla ihop båda spelen och så får man chansen att spela hela original-spelet av Metroid som släpptes 1988 till Nintendo Entertainment System. Metroid Prime släpptes till Nintendo Wii 2009 som en del av Metroid Prime Trilogy.

Boxart

Metroid Prime  Metroid Prime Metroid Prime Trilogy

Bilder

Relaterat:

»Historien om Metroid« - Del: 5

Läs 1840 gånger
Logga in för att kunna kommentera