tisdag, 15 december 2009 20:10

Nintendo GameCube

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Storleken har inte betydelse

Man kan inte alltid döma kraften efter storleken. Tekniken i Nintendo GameCube lämnar dagens TV-spel långt bakom sig, ändå är basenheten inte högre än Game Boy Color!

Namn: NINTENDO GAMECUBE
Förkortas: GCN
Dimensioner: 150 mm (bredd), 110 mm (hög), 161 mm djup
Vikt: Mindre än 1,4 kg
Syfte: Hem åt de bästa spelen på planeten
Omdöme: Snabb, smidig och stilbildande

8 centimeter, 1,5 Gig

Du som köper musoik och filmer på CD och DVD idag tycker förmodligen att LP-skivor är stora och otympliga. Men som Nintendo GameCube-spelare lär du hålla med oss om att CD- och DVD-skivor känns som gårdagens teknik. Den extremt coola Nintendo GameCube Dissc är bara 8 centimeter i diameter men rymmer hela 1,5 Gigabytes data, vilket är 23 gånger mer än de största Nintnedo 64-spelen.

Perfekt ergonomi

Handkontrollen till Nintendo GameCube är det perfekta reskapet för att styr aframtidens spel. Med de två analoga styrspakarna är det möjligt att styra två spelobjekt oberoende av varandra.

L- och R-knapparna är som bekant analoga, men om du trycker ned den maximalt hör ett "klick", vilket bekräftar full effekt. Med denna funktion kan L- och R användas med både analog och digital precision. Z-knappen fungerar mer som SELECT-knapp och används inte så ofta som A-, B-, X- och Y-knapparna. Den inbyggda Rumble-funktionen har samma styrka som Nintnedo 64:ans Rumble Pak.

Memory Card 59

Bytet från kassett till optiskt medium innebär att ingen information kan sparas direkt i spelet. För att spara din placering i Luigi's Mansion eller dina rekordtider i Wave Race: Blue Storm måste ett minneskort användas. Memory Card 59 rymmer 4 Megabits information som är uppdelade i olika block i vilka du kan placera din sparade spelinformation.

Läs 633 gånger
Logga in för att kunna kommentera