Skriv ut denna sida
torsdag, 15 juli 2021 18:11

Topp 10 - Nintendo 64-spel plats 2

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Vi kommer som en del av vårat 30 årsjubileum att varje månad fram till november 2021 att presentera två topp 10-listor. Denna månad så listar vi våra 10 bästa spel till Nintendo 64. Idag fortsätter vi juli månads topp 10-lista med plats två.

På plats två på juli månads topp 10 lista så hittar The Legend of Zelda: Majora's Mask.

The Legend of Zelda: Majora's Mask

The Legend of Zelda: Majora´s Mask (förkortat MM) är det sjätte spelet i Nintendos The Legend of Zelda-serien. Det är det andra Zeldaspelet till Nintendo 64 och släpptes 2000. Utvecklingsnamnet för spelet var Zelda Gaiden. Tidsmässigt äger detta äventyr rum efter Ocarina of Time, det första spelet som gjordes till Nintendo 64. Till en början verkar dessa spel påminna väldigt mycket om varandra, speciellt då grafiken är av samma sort. Huvudkaraktären är i ett land fylld av mystiska varelser, skatter och andra hemligheter.

Miljön i Majora´s Mask är mycket mer detaljerad. Precis som alla andra zeldaspel har Majora´s Mask ett varierat antal landskap, allt från öken till skogar och höga berg. Men Majora´s Mask är mer detaljerad och har dekorerats med blommor och andra föremål, till skillnad från föregångaren Ocarina of Time, där miljön är mer sterilt och dekorerats i princip endast med enstaka träd, stenar och buskar. Även byggnaderna i Majora´s Mask har mer personliga former och är i vissa fall mer färgstarka.

Det som urskiljer Majora´s Mask från de andra zeldaspelen (och från alla andra spel för att vara mer exakt) är tiden. Hela äventyret utspelar sig under endast tre dagar, dagar som huvudkaraktären Link får uppleva om och om igen tills han slutligen har slutfört sitt uppdrag han först tog på sig. En av huvudkaraktärerna i Zeldaserien, Zelda, som gett serien sitt namn är faktiskt inte med i Majora´s Mask. Innan Majora´s Mask var det bara Link´s Awakening till Gameboy där Zelda inte var med.

Karaktärerna i spelet har sina egna tidslinjer som de följer om och om igen varje gång Link backar tiden till dag 1, och för att klara spelet till fullo kan varje sekund vara viktig. Vissa personer som Link skall prata med finns bara tillgängliga under vissa tider och det gäller att därför som spelare att ha huvudet på skaft.

OBS! Detta spel krävdes att man hade Memory Expansion Pak installerad i sin Nintendo 64.

Plats 2: The Legend of Zelda: Majora´s Mask

Vill ni se hela listan så hittar ni den här.

Läs 209 gånger
Christian Karlsson

Senaste från Christian Karlsson

Relaterade artiklar (efter tagg)