fredag, 29 Maj 2015 11:26

Splatoon

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag så släpps Splatoon till Nintendo Wii U här i Sverige.

Splatoon är ett tv-spel som utvecklades av Nintendo EAD Group No. 2 och gavs ut av Nintendo till Nintendo Wii U. Det släpptes den 28 maj 2015 i Japan, den 29 maj 2015 i Nordamerika och Europa och den 30 maj 2015 i Australien och Nya Zeeland.Splatoon är en tredjepersonsskjutare som huvudsakligen spelas i online-matcher med upp till åtta spelare uppdelade i två lag, men det finns även ett enspelarläge. Spelare styr figurer som kallas Inklings, och som har förmågan att förvandlas mellan bläckfisk och humanoid. I sina mänskliga former kan Inklings skjuta färgat bläck över omgivningen; spelarens mål är att täcka störst område i sitt eget lags färg innan matchen är över. När spelaren förvandlar sin figur till bläckfisksform kan den snabbt ta sig fram genom att simma genom bläck som har det egna lagets färg; den kan även simma uppför väggar täckta med bläck och genom galler. Genom att simma genom bläcket kan spelaren hålla sig gömd från sina motståndare och fylla på bläck att skjuta senare. Bläck som är i det motstående lagets färg kan inte simmas genom, och tar längre tid att gå genom när spelarfiguren är i mänsklig form.

Spelare kan använda sitt bläck för att stänka ned sina motståndare, vilket får dem att skickas tillbaka till sitt lags startpunkt.

Spelarfigurerna har ett huvudsakligt vapen, såsom en pistol, ett prickskyttegevär, en målarpensel eller en roller; ett sekundärt vapen, såsom en bläckgranat, en bläck-"gardin" eller en "bläckspridare"; och ett tillfälligt specialvapen, inklusive en sköld, en bläcktornado och en raket som släpper ned en flod av bläck från himlen. Specialvapnen kan enbart användas när tillräckligt mycket av området har täckts av bläck. Spelare kan också förändra sin figurs hastighet och andra attribut genom att låta den ha på sig olika kläder.

Två stycken online-flerspelarlägen har tillkännagivits: Turf War, i vilket två lag försöker täcka så mycket som möjligt av arenan i bläck av den egna färgen innan tiden tar slut; och Splat Zones, ett herre på täppan-aktigt läge där lagen försöker ha kontroll över ett område genom att hålla det täckt av bläck under en viss tid. Ytterligare spellägen planeras släppas som uppdateringar efter spelets lansering.

I online-lägena kan spelare se en karta över omgivningen på pekskärmen på Wii U-gamepaden, och kan använda karten till att omedelbart skjuta iväg sin figur till en av sina lagkamrater. Spelet har stöd för Amiibo.

Det finns även ett lokalt flerspelarläge där två spelare tävlar om att spräcka flest ballonger under en viss tid. Den ena spelaren använder TV-skärmen, medan den andra använder skärmen på gamepaden.[5] I enspelarläget måste spelaren nå slutet på varje nivå, som innehåller plattforms- och pussel-element, och samtidigt slåss mot flera typer av fiender. Medan online-lägena fokuserar på att täcka marken med bläck, fokuserar enspelarläget istället på användning av bläck för att ta sig genom ett område. Spelet har stöd för Amiibo-leksaker föreställande Splatoon-figurer; varje Splatoon-Amiibo låser upp en grupp uppdrag som, när de klaras av, ger spelaren tillgång till ny utrustning samt ett bonus-minispel.

Mer info

  • Ålder: Ålder
Läs 1565 gånger

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Veckans fråga

Har du köpt den nya Zelda-amiibon som släpptes 16 juli?

Meddelande!

Omröstningsresultat är dolt för offentlig visning.

Du har inte behörighet att rösta i denna omröstning.

Denna omröstning kommer att stängas I morgon

Inget svar valts. Försök igen.
Välj antingen befintliga alternativ eller ange ditt eget, men inte båda.
Välj min 0 answer(s) och max 2 svar.
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar?catid=12&format=json&id=495&task=poll.vote&view=poll
495
radio
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30