fredag, 21 juli 2017 13:19

Splatoon 2

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag så släpps Splatoon 2 till Nintendo Switch här i Sverige.

Splatoon 2 är en lagbaserad tredjepersonsskjutare utvecklat och utgivet av Nintendo till Nintendo Switch. Det är uppföljaren till Splatoon, som släpptes till Nintendo Wii U 2015, och kan spelas av upp till åtta spelare i fyra-mot-fyra-tävlingar över internet. Spelet tillkännagavs den 13 januari 2017 under Nintendo Switch Presentation 2017 och lanseras idag fredag 21 juli 2017.

Liksom sin föregångare är Splatoon 2 en tredjepersonsskjutare, där spelare kontrollerar individer som kallas Inklings och använder färgat bläck för att attackera motståndare och klara mål. Inklings kan växla mellan mänsklig form, där de kan avfyra bläck med sina vapen, och bläckfiskform, vilket gör det möjligt för dem att simma genom bläck av sin egen färg för att kunna förflytta sig snabbt och fylla på bläcktillförsel. Uppföljaren lägger till nya standard-, del- och speciella vapen till spelet, däribland dubbla pistoler, som gör det möjligt för spelaren att rulla undan angrepp, och ryggraketer. Liksom det föregående spelet innehåller Splatoon 2 Turf War-lägena för vanliga slag och en rotation av Splat Zones, Tower Control och Rainmaker-lägen för rankade slag, som nu rankas individuellt. League Battles tillåter spelare att bilda lag med vänner. Ett nytt läge, Salmon Run, tillåter upp till fyra spelare att samarbeta för att ta itu med vågor av fiender. Spelet kommer återigen att innehålla en enspelarkampanj, Hero Mode, där spelaren måste kämpa genom olika nivåer för att bekämpa de onda Octarians.

Spelare kan spela multiplayer över internet via en internetuppkoppling eller lokalt, men lokala spel kräver flera konsoler och kopior av spelet. Spelet har också LAN-stöd med ett LAN Adapter-tillbehör för lokala privata turneringar. Spelet kommer att stödja Amiibo-figurer, vilket gör det möjligt för spelare att lagra sina Inklings anpassade utseende och låsa upp ytterligare innehåll. Det kommer planeras även kostnadsfria uppdateringar och Splatfest-evenemang efter lanseringen.

Relaterat

box splatoon2 splatoon2 bundle splatoon2 tillbehor1 splatoon2 tillbehor2

Mer info

 • Boxart: Boxart
 • Genre: Shooter, Sport
 • Utvecklare: Nintendo
 • Utgivare: Nintendo
 • Svensk distribution: Bergsala AB
 • Spelare: 1-8 (lokalt), 1-8 (online)
 • Kontroller: Joy-Con, Pro Controller
 • Release: fredag, 21 juli 2017
 • Övrig info: amiibo, TV-läge, Bordsläge, Handhållsläge
 • Ålder: Ålder
 • Pegi: Pegi
Läs 2113 gånger

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Veckans fråga

Har du köpt den nya Zelda-amiibon som släpptes 16 juli?

Meddelande!

Omröstningsresultat är dolt för offentlig visning.

Du har inte behörighet att rösta i denna omröstning.

Denna omröstning kommer att stängas I morgon

Inget svar valts. Försök igen.
Välj antingen befintliga alternativ eller ange ditt eget, men inte båda.
Välj min 0 answer(s) och max 2 svar.
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar?catid=12&format=json&id=495&task=poll.vote&view=poll
495
radio
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30