fredag, 22 november 2013 21:22

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag lanseras äntligen The Legend of Zelda: A Link Between Worlds äntligen i Europa och Sverige.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds är ett action-äventyr till Nintendo 3DS. Det är en uppföljare till A Link to the Past, och utspelar sig i samma värld men har en ny handling och nya dungeons.

Spelet utannonserades den 17 april 2013 och släpptes i november samma år i Europa, Nordamerika och Australien samt i december 2013 i Japan.

Enligt den officiella Zelda-tidslinjen utspelar sig A Link Between Worlds mellan Link´s Awakening och The Legend of Zelda, och alltså efter A Link to the Past, spelets riktiga föregångare. Det utspelar sig också i samma värld som i A Link to the Past, men vissa förändringar i övervärlden har gjorts, och tidsmässigt utspelar det sig över 100 år efter händelserna i föregångaren. Link arbetar hos Hyrules smed och får i uppdrag att leverera ett svärd till en kapten. Link går då till Sanctuary, en kyrkliknande byggnad, där kaptenen befinner sig. Innanför dörrarna väntar dock en annan varelse, nämnligen Yuga, en ond trollkarl som med sin stav fängslar människor i tavlor. Yuga är på jakt efter att fånga de sju vise (sages), en av dem är Seres, kyrkans prästs dotter. Yuga är också på jakt efter Hyrules övervakare och prinsessa, Zelda. Link måste då hitta tre medaljer som representerar varje del av Triforce, vishet, makt och mod, för att kunna dra Master Sword från dess piedestal. Link far sedan till Hyrule Castle som övertagits av Yuga och hans soldater. Yuga har fångat alla de vise - frågan är bara om han hinner ta Zelda innan allt är för sent.

Boxart

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds The Legend of Zelda: A Link Between Worlds The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Mer info

  • Ålder: Ålder
Läs 785 gånger

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Veckans fråga

Har du köpt den nya Zelda-amiibon som släpptes 16 juli?

Meddelande!

Omröstningsresultat är dolt för offentlig visning.

Du har inte behörighet att rösta i denna omröstning.

Denna omröstning kommer att stängas I morgon

Inget svar valts. Försök igen.
Välj antingen befintliga alternativ eller ange ditt eget, men inte båda.
Välj min 0 answer(s) och max 2 svar.
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar?catid=12&format=json&id=495&task=poll.vote&view=poll
495
radio
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30