måndag, 03 Maj 2021 11:21

Luigi´s Mansion fyller 19 år

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag så är det dags att uppmärksamma att spelet Luigi´s Mansion fyller 19 år.

Luigi´s MansionLuigi´s Mansion
Idag är det exakt 19 år sedan Luigi´s Mansion lanserades i Sverige.

Luigi’s Mansion är ett actionäventyr släppt av Nintendo till Gamecube 2001. Spelet var en lanseringstitel till Nintendo GameCube. Det är ett av få Mario-spel där Luigi är huvudpersonen istället för Mario.

Spelet handlar om att Luigi vinner en herrgård i en tävling som han inte har deltagit i. Överlycklig av sin vinst ringer han Mario och ber honom att möta honom vid herrgården. Men när Luigi kommer fram märker han att Mario inte syns till och att herrgården är hemsökt av spöken. Inne i herrgården möter han Professor E. Gadd som berättar att Mario har blivit kidnappad av spökena och nu måste Luigi rädda honom.

Luigi’s Mansion möttes av relativt positiv kritik från recensenter, men kritiserades för att vara kort. Spelet såldes i över 2,5 miljoner exemplar, och är det femte bäst säljande Gamecube-spelet i USA. Det var ett av de första spelen som släpptes som Player’s Choice-titlar för konsolen. En uppföljare, Luigi’s Mansion 2, tillkännagavs till Nintendo 3DS den 7 juni 2011 på E3.

Den 8 mars 2018 under en Nintendo Direct-sändning så avslöjade Nintendo att man ska släppa en remake av Luigi’s Mansion till Nintendo 3DS under 2018.

Boxart

Luigi’s Mansion

Bilder

Relaterat

Recension

Läs 66 gånger

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera