okt 19 2020

Luigi´s Mansion fyller 2 år

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag vill vi på Nintendowebben uppmärksamma att Luigi's Mansion till Nintendo 3DS fyller år.

Luigi's Mansion
Idag är det exakt 2 år sedan Luigi's Mansion lanserades i Sverige.

Luigi's Mansion, i Japan känt som Luigi's Mansion, är ett actionäventyr släppt av Nintendo till Gamecube den 3 maj 2002 i Sverige. Spelet var en lanseringstitel till Gamecube. Det är ett av få Mario-spel där Luigi är huvudpersonen istället för Mario.

Spelet handlar om att Luigi vinner en herrgård i en tävling som han inte har deltagit i. Överlycklig av sin vinst ringer han Mario och ber honom att möta honom vid herrgården. Men när Luigi kommer fram märker han att Mario inte syns till och att herrgården är hemsökt av spöken. Inne i herrgården möter han Professor E. Gadd som berättar att Mario har blivit kidnappad av spökena och nu måste Luigi rädda honom.

Luigi's Mansion möttes av relativt positiv kritik från recensenter, men kritiserades för att vara kort. Spelet såldes i över 2,5 miljoner exemplar, och är det femte bäst säljande Gamecube-spelet i USA. Det var ett av de första spelen som släpptes som Player's Choice-titlar för konsolen. En uppföljare, Luigi's Mansion 2, tillkännagavs till Nintendo 3DS den 7 juni 2011 på E3.

På en Nintendo Direct i mars 2018 så avslöjade Nintendo att man skulle göra en remake av spelet till Nintendo 3DS med releasedatum fredag 19 oktober 2018.

Boxart

Luigi''s Mansion

Bilder

Läs 46 gånger

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera