tisdag, 28 juni 2022 16:38

Super Mario Maker 2 fyller 3 år

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Idag vill vi på Nintendowebben uppmärksamma att spelet Super Mario Maker 2 till Nintendo Switch fyller år.

Super Mario Maker 2
Idag är det exakt 3 år sedan Super Mario Maker 2 lanserades i Sverige.

Så var det dags att plocka fram banskapandet inom dig ännu en gång, för det är nu upp till bevis om du kan skapa den ultimata Mario-banan som du kan dela med dig till hela världen eller dina vänner.

Det är lite vad Super Mario Maker 2 går ut på ju. Vill du inte skapa en egen bana så kan man alltid testa andras banor och det innehåller även redan färdiga banor redan från början eller spela det helt nya Story Mode som inte fanns med i första versionen till Nintendo Wii U.
Förutom banor i stilarna Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World och New Super Mario Bros. U kan du nu också skapa banor i stilen baserad på Super Mario 3D World. Du kan också spela som Cat Mario och köra Koopa Troopa-bilen om du vill.
Alla teman från det första Super Mario Maker finns kvar i denna uppföljaren. Utöver det har det tillkommit nya, såsom öken-, snö-, skogs- och himmelsbanor. För dessa teman finns det dessutom ny musik som skapats av välkände kompositören Koji Kondo, som gjort musik till de tidigare Super Mario-spelen och många andra spel med Mario. Det finns också möjligheten att använda en ny och spännande måne för att låsa upp nattversioner av dessa teman. Du kommer att bli överraskad över vad som kan hända på natten i banorna, som till exempel sandstormar i öknen.

Det finns 4 olika utgåvor av Super Mario Maker 2. Den första utgåvan är Standard Edition och det innehåller spelet, det andra är Limited Edition som innehåller spelet och ett års individuellt medlemskap på Nintendo Switch Online, den tredje utgåvan av spelet är den digitala standardutgåvan och den sista utgåvan är den digitala Limited Edition-utgåvan.

Ett helt nytt spelläge kom den 22 april 2020 och det handlar om World Maker där man kan skapa sina egna världar. Man kan skapa upp till 8 olika värdar och totalt 40 banor. Den värld du skapar kan du dela med dig till andra spelare som också spelar Super Mario Maker 2.

Andra nyheter i den sista stora uppdatering är att man får tillgång till Koopalings dvs Lemmy, Wendy, Morton, Larry, Iggy, Ludwig och Roy, vilka du kan ha som bossar på dina banor. Förutom dessa fiender så kommer Phanto (från Super Mario Bros. 2) och Mechakoopas (från Super Mario World) också läggas till. Nya powerups kommer det också och det handlar om SMB2 Mushroom (fungerar endast i SMB-stilen) som gör att karaktärerna ser ut som i Super Mario Bros. 2, Frog-suit (fungerar endast i SMB 3-stilen) från Super Mario Bros. 3, Power Ballons (fungerar endast i SMW-stilen) från Super Mario World, Super Acorn (fungerar endast i NSMB-stilen) från New Super Mario Bros. U och Boomerang Flower (fungerar endast i SM3DW-stilen) från Super Mario 3D World.

Boxart

Super Mario Maker 2 Super Mario Maker 2

Läs 135 gånger
Logga in för att kunna kommentera

Veckans fråga

Har du köpt Mario Strikers: Battle League Football som släpptes 10 juni?

Meddelande!

Omröstningsresultat är dolt för offentlig visning.

Du har inte behörighet att rösta i denna omröstning.

Denna omröstning kommer att stängas 6 veckor från nu

Inget svar valts. Försök igen.
Välj antingen befintliga alternativ eller ange ditt eget, men inte båda.
Please select minimum {0} answer(s).
Please select maximum {0} answer(s).
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar?catid=12&format=json&id=529&task=poll.vote&view=poll
529
radio
1
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31